Rogan josh eli punainen lammaspata
Reseptit

Rogan josh eli punainen lammaspata

Rogan josh eli punainen lammaspata on alun perin kašmirilainen liharuoka, jonka täyteläisyys perustuu mausteiden runsauteen ja pitkään hauduttamiseen.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rogan josh eli punainen lammaspata

  • 1 kg lampaanpaistia (noin)
  • 4 mehevää valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 4 rkl öljyä
  • 1 silputtu sipuli
  • 4 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl suolaa
  • vettä
  • 2 dl paksua jogurttia
  • 1/2 tl garam masalaa
  • (4 kaltattua luumutomaattia)

Valmistusohje

 Rogan josh eli punainen lammaspata tehdään näin:

Rogan josh eli punainen lammaspata on monien makujen lammasruoka.

1. Leikkaa lampaanliha kolmen sentin kuutioiksi. Murskaa valkosipulinkynnet kulhoon, lisää inkivääriraaste, juustokumina, korianteri, paprikajauhe, chili ja 1 rkl öljyä. Sekoita tahnaksi.  Kääntele lihapalat hyvin mausteseoksessa ja anna maustua 2–3 tuntia tai yön yli.
2. Kuumenna öljy isossa vokissa. Lisää sipuli, neilikat, kanelitanko ja laakerinlehdet. Kuumenna 1 minuutti. Lisää lampaanliha, mausta suolalla ja paista 4 minuuttia hyvällä lämmöllä.
Vähennä lämpöä, peitä vokki kannella ja anna lihan vielä paahtua 15 minuuttia, lisää tomaattipyree ja 1 dl vettä. Keitä ilman kantta, kunnes neste on haihtunut. Lisää 1–2 dl vettä ja anna lampaanlihan hautua, kunnes se on hajoavan kypsää. Neste saa haihtua vähiin kypsennyksen aikana.
3. Lisää lammaspataan hauduttamisen loppupuolella jogurtti ja halutessasi myös kaltattuja, puolitettuja tomaatteja. Ripottele garam masala valmiin ruoan pinnalle.

Lue myös: Tervetuloa intialaisiin ruokajuhliin – 4 ihanaa reseptiä

Lue myös: Karitsanliha sopii arkeen ja juhlaan – katso reseptit

X