Intialaisessa keittiössä riisikin maustetaan huolellisesti. Kasvis-kookosriisin voi nauttia joko lisukkeena tai kokonaisena ateriana lisukkeineen.
Ruoka

Tervetuloa intialaisiin ruokajuhliin – 4 ihanaa reseptiä

Kutsu ystävät viikonloppuna kylään ja heittäydy kaikkien aistien ruokanautintoon.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Chapati-leipä

8–10 leipää

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl hienoa merisuolaa

2 dl turkkilaista jogurttia

2 rkl vettä

Lisäksi

25 g sulatettua voita

 

1. Mittaa kaikki taikinan ainekset monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit myös sekoittaa taikinan käsin nyppimällä. Jaa taikina 8 tai 10 pieneen palaan.

2. Pyörittele palat palloiksi ja kauli jauhotetulla pöydällä palloista ohuita pyöreitä leipäsiä.

3. Paista leipiä yksitellen kuumalla valurautapannulla. Käännä, kun leipä alkaa kuplia. Paista toiselta puolelta vain hetki, kunnes leipä ”pullahtaa”.

4. Paista kaikki leivät samaan tapaan ja sivele pintoihin sulatettua voita.

Kasvis-kookosriisi

6 annosta

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tl juustokuminansiemeniä

1/2 tl kardemummansiemeniä

2 porkkanaa

2 rkl voita

1 rkl rypsiöljyä

1 kanelitanko

5 kokonaista neilikkaa

1 tl kurkumaa

4 dl basmatiriisiä

1 prk (400 g) kookosmaitoa

4 dl vettä

2 tl suolaa

200 g pakasteherneitä

Lisäksi

tuoretta korianteria

 

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Murskaa siemenet morttelissa. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita ja porkkanoita voi-öljyseoksessa kaikkien mausteiden kanssa pannulla hiljalleen 5 minuuttia.

2. Huuhtele riisi ja lisää pannulle kookosmaidon kanssa. Huuhtele purkki vedellä ja lisää neste ja suola pannulle. Kiehauta ainekset kunnolla ja käännä lämpö miedolle. Lisää kansi ja anna riisin kypsyä hiljalleen 12–15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa joukkoon herneet ja anna niiden lämmetä kunnolla noin 3 minuuttia.

3. Poista kanelitanko ja neilikat ja sekoita riisi. Koristele tuoreella korianterilla.

Mangojäätelö

6 annosta

2 ps (300 g) pakastemangokuutioita

1 prk (200 g) vaniljarahkaa

1 1/2 dl tomusokeria

1 limetin mehu

 

1. Nosta mangokuutiot sulamaan jääkaappiin jo edellisenä iltana tai sulata ne mikroaaltouunissa sulatusteholla.

2. Valuta mangot monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää vaniljarahka, tomusokeri ja limetin mehu. Aja muutaman minuutin ajan tasaiseksi soseeksi.

3. Valuta massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö koneen ohjeen mukaan, kunnes rakenne on sopivaa. Jos et omista jäätelökonetta, valuta jäätelömassa laakeaan vuokaan, peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita muutamia kertoja pakastamisen aikana. Pakasta noin 4 tuntia tai kunnes rakenne on jäätynyt.

Helposta mangojäätelöstä voi tehdä pikaversion soseuttamalla mangot puolijäisinä muiden aineiden kanssa.

Lisää reseptejä osoitteessa anna.fi/ruoka

X