Reseptit

Romescokastike

25.4.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Espanjalaiset pienet suupalat, tapakset, tihkuvat hyvää makua. Paahdetuista paprikoista valmistettu romescokastike sopii levitteesi tai dippikastikkeeksi.

Ainekset

Romescokastike:

3 suippopaprikaa
2 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
2-3 viipaletta maalaisleipää
1/2 dl oliivöljyä
2 rkl punaviinietiikaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(punaista chiliä)

Valmistusohje

1. Puolita paprikat pitkittäin ja poista kannat sekä siemenet. Grillaa paprikoita 250-asteisessa uunissa ritilällä kuoripuoli ylöspäin noin 15 minuuttia. Pane paprikat vahvaan pakastepussiin höyrystymään 10 minuutiksi. Ota paprikat pussista ja poista kuoret sormin tai veitsen avulla.

2. Kuori valkosipuli, halkaise tomaatit ja leikkaa leivät kuorettomiksi.

3. Pane kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

Suosittelemme