Reseptit

Rosmariini-hunajamarinoidut valkosipulinkynnet

Hunajalla maustettua etikkaa, rosmariinia ja chiliä. Tästä syntyy marinadi, jossa valkosipulin kynnet sekä maustuvat että säilyvät.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 kokonaista valkosipulia
  • vettä
  • 1 dl rypsiöljyä

liemi:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl hunaja-väkiviinaetikkaa
  • 2 tl tuoretta tai kuivattua rosmariinia
  • 1/2 chiliä suikaleina
  • 1 tl mineraalisuolaa tai hienoa merisuolaa
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Rosmariini-hunajamarinoitujen valkosipulinkynsien marinadissa on hunajalla maustettua etikkaa, rosmariinia ja chiliä.

Keitä kokonaisia valkosipuleita vedessä pari minuuttia, jotta ne pehmenevät hieman. Huuhdo valkosipulit kylmällä vedellä. Irrota kynnet ja kuori ne. Pane kynnet pestyyn ja kuumennettuun tölkkiin ja lisää öljy.

Kuumenna liemen aineet kiehuviksi ja kaada liemi valkosipulinkynsien päälle tölkkiin.

Sulje tölkki, anna jäähtyä ja säilytä viileässä.

X