Ruissämpylät
Ainekset
Juuri
- 1 dl lämmintä vettä
- 1 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
Taikina
- 4 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 2 rkl siirappia
- 1 rkl hienoa merisuolaa
- 2 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 10 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
- kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
1. Mittaa lämmin vesi ja ruisjauhot kannelliseen lasipurkkiin. Ravista ja anna seoksen seistä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
2. Kaavi seos yleiskoneeseen ja sekoita joukkoon kädenlämpöinen vesi. Liota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon huolellisesti vispaten siirappi, suola, ruisjauhot, auringonkukansiemenet ja kaksi desiä vehnäjauhoista. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja alusta taikinaa yleiskoneessa noin kolme minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
3. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä 30 minuuttia.
4. Jaa taikina neljääntoista palaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kasta pinnat kurpitsansiemenissä.
5. Anna sämpylöiden kohota peitettynä huoneenlämmössä 30 minuuttia.
6. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous