Reseptit

Ruissämpylät

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juuri

  • 1 dl lämmintä vettä
  • 1 dl karkeita täysjyväruisjauhoja

Taikina

  • 4 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 10 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

1. Mittaa lämmin vesi ja ruisjauhot kannelliseen lasipurkkiin. Ravista ja anna seoksen seistä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

2. Kaavi seos yleiskoneeseen ja sekoita joukkoon kädenlämpöinen vesi. Liota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon huolellisesti vispaten siirappi, suola, ruisjauhot, auringonkukansiemenet ja kaksi desiä vehnäjauhoista. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja alusta taikinaa yleiskoneessa noin kolme minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

3. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä 30 minuuttia.

4. Jaa taikina neljääntoista palaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kasta pinnat kurpitsansiemenissä.

5. Anna sämpylöiden kohota peitettynä huoneenlämmössä 30 minuuttia.

6. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

X