Reseptit

Ruistikut

Ihanan rapeat ruistikut koristellaan seesaminsiemenillä. Loistava lisä esimerkiksi salaatille tai keitolle.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt valmista ruistaikinaa

Voiteluun

  • 1 muna

Pinnalle

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Helposti ja nopeasti valmistuvien ruistikkujen päälle ripotellaan seesaminsiemeniä.

Sulata ruistaikinalevyt ja leikkaa ne tikuiksi. Kierrä tikut rullalle.

Voit myös leikata levyistä kirjaimia tai kaulia levyn hieman ohuemmaksi ja ottaa siitä lusikkamuotin avulla lusikan mallisia paloja.

Voitele leivonnaiset munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista ruistikkuja 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

X