Rukiinen feta-pinaattipiirakka
Tällä Teresa Välimäen reseptillä valmistat loistavan feta-pinaattipiiraan. Ennen tarjoilemista valmista piirakan oheen vielä raikas salaatti.
Ainekset
pohja:
- 1 pkt valmista ruis-perunapiirakkataikinaa (pakaste)
täyte:
- 300 g tuoretta pinaattia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl hienonnettua rakuunaa
- suolaa ja mustapippuria
- 3 kananmunaa
- 200 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
- 1 tl Dijon-sinappia
- 50 g (kevyt)fetajuustoa
Valmistusohje
Pinaatti sisältää runsaasti rautaa ja plussana vielä raudan imeytymistä vauhdittavaa C-vitamiinia. Leivo Teresa Välimäen reseptillä herkullinen feta-pinaattipiiras. Valitse rukiisen feta-pinaattipiirakan tuorejuusto ja fetajuusto oman keveysasteesi ja makusi mukaan.
1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Poista pinaatinlehdistä kovat varret ja hienonna sipulit. Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pinaatit ja rakuuna. Sekoita 1–2 minuuttia ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto sekä sinappi. Kaada seos vuokaan.
4. Murenna pinnalle fetajuusto ja paista feta-pinaattipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Tarjoile feta-pinaattipiirakka hieman jäähtyneenä raikkaan salaatin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous