Reseptit

Runebergin leivokset

Runebergin tortut tunnettiin aiemmin nimellä Runebergin leivokset. Perinneleivonnaisessa maistuvat manteli ja likööri.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Runebergin leivokset

  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 50 g mantelirouhetta
  • 125 g voita sulatettuna
  • 2 dl keksimuruja (esim. piparkakkuja tai murokeksejä)
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (muutama tippa manteliaromia)

Kostutukseen

  • 3 rkl vettä
  • 3 rkl mantelilikööriä (tai appelsiinimehua)

Pinnalle

  • vadelmahilloa
  • sokerikuorrutetta

Valmistusohje

Runebergin leivokset leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää kerma, mantelirouhe ja sulatettu jäähtynyt rasva.

3. Sekoita keskenään keksi­murut, korppujauhot, vehnä­jauhot ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

4. Mausta taikina halutessasi manteliaromilla.

5. Lusikoi taikinaa n. 10:een pieneen torttu­- tai muffini­vuokaan. Paista 200-­asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

6. Kostuta jäähtyneet runebergin leivokset vesi­mantelilikööri­ seoksella ja koristele vadelmahillolla ja sokeri­kuorrutteella.

Katso myös: Runebergintorttu voi olla myös mehevä kakku, unelmanpehmeä piirakka tai suussasulava muffini

Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteinen runebergintorttu – katso videolta parhaat niksit klassikkoleivoksen tekoon!

X