Runebergin leivokset
Runebergin tortut tunnettiin aiemmin nimellä Runebergin leivokset. Perinneleivonnaisessa maistuvat manteli ja likööri.
Ainekset
Runebergin leivokset
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 dl kermaa
- 50 g mantelirouhetta
- 125 g voita sulatettuna
- 2 dl keksimuruja (esim. piparkakkuja tai murokeksejä)
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- (muutama tippa manteliaromia)
Kostutukseen
- 3 rkl vettä
- 3 rkl mantelilikööriä (tai appelsiinimehua)
Pinnalle
- vadelmahilloa
- sokerikuorrutetta
Valmistusohje
Runebergin leivokset leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kerma, mantelirouhe ja sulatettu jäähtynyt rasva.
3. Sekoita keskenään keksimurut, korppujauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Mausta taikina halutessasi manteliaromilla.
5. Lusikoi taikinaa n. 10:een pieneen torttu- tai muffinivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
6. Kostuta jäähtyneet runebergin leivokset vesimantelilikööri seoksella ja koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.
Katso myös: Runebergintorttu voi olla myös mehevä kakku, unelmanpehmeä piirakka tai suussasulava muffini
Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteinen runebergintorttu – katso videolta parhaat niksit klassikkoleivoksen tekoon!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous