Reseptit

Ruokaisa pastasalaatti

11.5.2016 Teksti: Anna Kara Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kanaa ja fetaa sisältävä pastasalatti on ruokaisa mutta kevyt lounas.

Ainekset

450 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
1 tl rypsiöljyä
250-300 g (4dl) täysjyväpastaa
vettä
2 punasipulia
1 paprika
1/2 tuoretta kurkkua
3 tomaattia tai rasia (n.250 g) kirsikkatomaatteja
1 kerä jäävuorisalaattia
1 dl mustia oliiveja
1 pkt (250 g) fetajuustoa (rasvaa max. 8 %, esim. Arla Apetina)
tuoretta tai kuivattua basilikaa ja oreganoa

Kastike

0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl viinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia
2 tl sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus (sormi)suolaa

Valmistusohje

1. Valuta broilerinsuikaleista marinadi pois. Paista suikaleet pannulla kypsiksi tilkassa öljyä. Jäähdytä.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä kypsäksi. Valuta pasta ja jäähdytä se.

3. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja halkaise paprika, poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele kurkku ja lohko tomaatit. Huuhdo ja suikaloi jäävuorisalaatti. Valuta oliivit ja fetajuusto. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi. Sekoita keskenään kaikki salaattiaineet.

4. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja kaada kastike salaatin joukkoon. Anna maustua hetki ennen tarjoamista.

Nälkä lähtee myös näillä pastasalaateilla:

broileri-pestosalaatti

Broileri-pestosalaatti

Teresa Välimäen broileri-pastasalaatti

Teresa Välimäen broileri-pastasalaatti

broileri-pastasalaatti

Lämmin broileri-pastasalaatti

Kotiliesi.fi: Broileri-pastasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *