Reseptit

Ruokaisa kaalisalaatti

12.8.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kun tekee yhden salaattipohjan, saa kertakokkailulla kahden päivän terveellisen ja maukkaan aterian. Höystä pohja maun mukaan fetalla tai broilerilla.

Ainekset

Salaattipohja:

1 1/2 dl neljän viljan ateriajyviä
400 g kaalia
2 porkkanaa
1/2 ruukku basilikaa

Kastike:

2 rkl sitruunamehua
1 rkl viinietikkaa
1 tl sinappia
1 valkosipulinkynsi
1 dl öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Feta-kikherne-kaalisalaatti:

1 pkt (290 g) kypsiä kikherneitä
100 g fetajuustoa
5 aurinkokuivattua tomaattia
puolet salaattipohjasta ja kastikkeesta

Kana-kaalisalaatti:

2 broilerin rintafileetä
2 tl öljyä
suolaa
mustapippuria
1/2 paprika
puolet salaattipohjasta ja kastikkeesta

Valmistusohje

1. Keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

2. Suikaloi kaali ja porkkanat. Silppua basilika. Yhdistä salaattiaineet keskenään. Sekoita kastike.

3. Fetasalaatti: Huuhtele kikherneet siivilässä. Kuutioi feta. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Lisää aineet salaattipohjan sekaan, kostuta kastikkeella.

4. Kanasalaatti: Paista broilerifileet pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi fileet. Kuutioi paprika. Lisää broileripalat ja paprika salaattipohjan päälle. Kostuta salaattikastikkeella.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme