säilykekalapihvit
Reseptit

Säilykekalapihvit

Säilykekalapihvit voi tehdä mistä kalasäilykkeestä tahansa. Ohjeessa on mainittu kotimainen särkisäilyke ja maustettu tonnikala, mutta kokeilemisen arvoisia ovat myös sardiinit ja säilykesiika.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Säilykekalapihvit

  • 3 dl juures- tai perunamuusia
  • 1 prk (275 g) särkisäilykettä (esim. tomaatti & yrtit) TAi 2 prk (à 160 g) maustettua tonnikalaa (esim. tomaatti-chili)
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl kermaviiliä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • öljyä tai voita paistamiseen

Kastike

  • 1 1/2 dl kermaviiliä
  • 2 etikkapunajuurta
  • 1 tl sinappia
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Säilykekalapihvit tehdään helposti näin:

1. Hienonna säilykekala haarukalla ja sekoita muusin joukkoon. Lisää muut ainekset ja anna tekeytyä jonkin aikaa.

2. Kuumenna pinnoitetulla lettupannulla vähän öljyä tai voita, lisää reilu ruokalusikallinen taikinaa ja paista pihvit kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi.

3. Tee kastike. Raasta punajuuret ja sekoita kermaviiliin. Mausta sinapilla ja ripauksella suolaa. Tarjoa säilykekalapihvit kastikkeen kera.

Katso myös: Haukipihvit

Katso myös Kotiliesi.fi: Vappu Pimiän kalamurekepihvit

X