Säilykekalapihvit
Säilykekalapihvit voi tehdä mistä kalasäilykkeestä tahansa. Ohjeessa on mainittu kotimainen särkisäilyke ja maustettu tonnikala, mutta kokeilemisen arvoisia ovat myös sardiinit ja säilykesiika.
Ainekset
Säilykekalapihvit
- 3 dl juures- tai perunamuusia
- 1 prk (275 g) särkisäilykettä (esim. tomaatti & yrtit) TAi 2 prk (à 160 g) maustettua tonnikalaa (esim. tomaatti-chili)
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl kermaviiliä
- 3 rkl korppujauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- öljyä tai voita paistamiseen
Kastike
- 1 1/2 dl kermaviiliä
- 2 etikkapunajuurta
- 1 tl sinappia
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Säilykekalapihvit tehdään helposti näin:
1. Hienonna säilykekala haarukalla ja sekoita muusin joukkoon. Lisää muut ainekset ja anna tekeytyä jonkin aikaa.
2. Kuumenna pinnoitetulla lettupannulla vähän öljyä tai voita, lisää reilu ruokalusikallinen taikinaa ja paista pihvit kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi.
3. Tee kastike. Raasta punajuuret ja sekoita kermaviiliin. Mausta sinapilla ja ripauksella suolaa. Tarjoa säilykekalapihvit kastikkeen kera.
Katso myös: Haukipihvit
Katso myös Kotiliesi.fi: Vappu Pimiän kalamurekepihvit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous