Reseptit

Haukipihvi

Haukipihvi maistuu ihanalta munakastikkeen kera. Hauen ruodoista ei ole pelkoa, kun kala käytetään jauhettuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Haukipihvi

  • n. 500 g haukifileetä
  • 1 sitruuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (200 g) smetanaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 3 rkl tilliä tai ruohosipulia silputtuna

Paistamiseen

  • voita

Munakastike

  • 25 g voita
  • 1 dl kalalientä
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl kapriksia
  • tilliä tai ruohosipulia

Valmistusohje

Haukipihvi tehdään helposti näin:

1. Paloittele haukifilee tehosekoittimeen, monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kulhoon. Ruotoja ei tarvitse poistaa, ne jauhautuvat kalan mukana. Jauha kala sileäksi massaksi smetanan kanssa.

2. Lisää kalamassaan sitruunan mehu, munat, mausteet ja silputtu tilli tai ruohosipuli. Sekoita käsin tasaiseksi.

3. Sulata nokare voita lettupannun koloissa ja lisää reilu lusikallinen kalamassaa. Painele taikina tasaiseksi ja paista pihvit keskilämmöllä kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

4. Kuumenna kalaliemi, lisää voi ja anna sulaa. Hienonna munat ja lisää kastikkeeseen kapristen ja vihersilpun kanssa. Tarjoa kastike lämpimänä haukipihvien kanssa.

Katso myös: Maukas ja vähärasvainen hauki on mainio ruokakala – kokosimme parhaat reseptit pyöryköistä keittoihin sekä vinkit hauen käsittelyyn

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 helppoa haukiruokaa

X