![](https://anna.fi/awpo/img/2022/07/haukipihvi.jpg?s=07df8c026dc9555830493c57626eb3fe&fit=crop)
Haukipihvi
Haukipihvi maistuu ihanalta munakastikkeen kera. Hauen ruodoista ei ole pelkoa, kun kala käytetään jauhettuna.
Ainekset
Haukipihvi
- n. 500 g haukifileetä
- 1 sitruuna
- 2 kananmunaa
- 1 prk (200 g) smetanaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 3 rkl tilliä tai ruohosipulia silputtuna
Paistamiseen
- voita
Munakastike
- 25 g voita
- 1 dl kalalientä
- 2 keitettyä kananmunaa
- 2 rkl kapriksia
- tilliä tai ruohosipulia
Valmistusohje
Haukipihvi tehdään helposti näin:
1. Paloittele haukifilee tehosekoittimeen, monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen kulhoon. Ruotoja ei tarvitse poistaa, ne jauhautuvat kalan mukana. Jauha kala sileäksi massaksi smetanan kanssa.
2. Lisää kalamassaan sitruunan mehu, munat, mausteet ja silputtu tilli tai ruohosipuli. Sekoita käsin tasaiseksi.
3. Sulata nokare voita lettupannun koloissa ja lisää reilu lusikallinen kalamassaa. Painele taikina tasaiseksi ja paista pihvit keskilämmöllä kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.
4. Kuumenna kalaliemi, lisää voi ja anna sulaa. Hienonna munat ja lisää kastikkeeseen kapristen ja vihersilpun kanssa. Tarjoa kastike lämpimänä haukipihvien kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: 5 helppoa haukiruokaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous