Reseptit 1.4.2013

Samppanja-inkivääririsotto

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4.5 dl risottoriisiä (Arborio)
0.5 dl oliiviöljyä
2 salottisipulia
pieni pala inkivääriä
2 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
1.2 l kanalientä
mustapippuria myllystä
0.5 tl suolaa
1.5 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Samppanja tuo hienostuneen vivahteen samppanja-inkivääririsottoon.

1. Raasta inkivääri, silppua salottisipulit. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää öljyyn inkivääriraaste ja sipulisilppu. Kääntele öljyssä, kunnes sipuli kuullottuu. Lisää riisit ja kääntele niitä öljyssä, kunnes ne lasittuvat.

2. Kaada kuohuviini riisin joukkoon, anna sen imeytyä riiseihin. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää lientä, kun edellinen on imeytynyt riiseihin. Risoton kypsyminen vie noin 15 minuuttia.

3. Mausta risotto mustapippurilla ja vastaraastetulla parmesaanilla. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa samppanja-inkivääririsotto mahdollisimman pian lampaankyljysten kanssa.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi