Savulohihyytelö
Savulohihyytelö sopii hyvin buffet-pöydän tarjottavaksi.
Ainekset
- 6 liivatelehteä
- vettä
- 250 g kylmäsavukirjolohta
- 150 g kirjolohen mätiä tai mätitahnaa
- 3 keitettyä munaa
- 2-3 kevätsipulia
- 1 nippu tilliä
- 400 g kermaviiliä
- ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua valkopippuria
- 1 sitruunan mehu
Lisäksi:
- savukirjolohiruusukkeita
- salaatinlehtiä
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
Hienonna kylmäsavukirjolohi, kuoritut munat, kevätsipulit ja tilli. Sekoita mäti tai mätitahna ja kaikki hienonnetut aineet kermaviilin joukkoon. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja valkopippurilla.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Kumoa seos pieneen kakku- tai hyytelövuokaan tai annosastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kasta astia ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle. Koristele savulohihyytelö savukirjolohiruusukkeilla, salaatinlehdillä ja sitruunaviipaleilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous