Reseptit

Savulohihyytelö

Savulohihyytelö sopii hyvin buffet-pöydän tarjottavaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 liivatelehteä
  • vettä
  • 250 g kylmäsavukirjolohta
  • 150 g kirjolohen mätiä tai mätitahnaa
  • 3 keitettyä munaa
  • 2-3 kevätsipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 400 g kermaviiliä
  • ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 1 sitruunan mehu

Lisäksi:

  • savukirjolohiruusukkeita
  • salaatinlehtiä
  • sitruunaviipaleita

Valmistusohje

 

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Hienonna kylmäsavukirjolohi, kuoritut munat, kevätsipulit ja tilli. Sekoita mäti tai mätitahna ja kaikki hienonnetut aineet kermaviilin joukkoon. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja valkopippurilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Kumoa seos pieneen kakku- tai hyytelövuokaan tai annosastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta astia ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle. Koristele savulohihyytelö savukirjolohiruusukkeilla, salaatinlehdillä ja sitruunaviipaleilla.

X