Reseptit

Siikatartarleivät

Siikatartar soveltuu loistavasti alkupalaksi tai viipaloidun saaristolaisleivän täytteeksi.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g siikafileetä nahkoineen
  • 1.5 rkl merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus rouhittua valkopippuria
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Lisäksi

  • 1 keitetty kananmuna
  • 1 pieni punasipuli
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 2 tl hienonnettuja kapriksia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Poista siiasta pystyruodot nyppimällä. Mausta pinta ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. Kääri kala voipaperipakettiin ja anna maustua painon alla noin 6 tuntia tai yön yli.

2. Leikkaa kala ensin ohuiksi viipaleiksi ja hienonna viipaleet pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon haarukalla murskattu kanamuna, hienonnettu punasipuli, ranskankerma ja hienonnetut kaprikset. Mausta sitruunamehulla ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu tilli.

3. Tarjoile siikatartar joko alkupalana keitettyjen perunoiden kanssa tai viipaloidun saaristolaisleivän päällä.

X