Silakkaceviche
Silakkacevichessä maistuvat chili, valkosipuli ja limetti.
Ainekset
- 300 g silakkafileitä
- 3 dl vettä
- 1 dl sitruunamehua
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
Mausteliemi:
- 1/2 dl limettimehua
- 1 limetin raastettu kuori
- 1/2 dl vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja sokeria
- 1 viipaloitu tai silputtu chili
- 3 viipaloitua valkosipulinkynttä
- 1 nippu ruohosipulia
Valmistusohje
1. Nylje silakkafileet vetämällä kuori fileistä varoen pois.
2. Sekoita liemi vedestä, sitruunamehusta ja mausteista. Lisää silakat, kun sokeri on liuennut. Anna fileiden kypsyä liemessä noin 3 tuntia tai kunnes niiden liha muuttuu valkoiseksi.
3. Valuta silakat hyvin ja leikkaa fileet pienemmiksi.
4. Sekoita mausteliemi. Lado silakat kulhoon kerroksittain chili- ja valkosipuliviipaleiden kanssa ja kaada liemi päälle. Anna maustua vähintään yhden tunnin ajan.
5. Silppua pinnalle ruohosipulia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous