Reseptit

Silakkaceviche

11.7.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300 g silakkafileitä
3 dl vettä
1 dl sitruunamehua
2 tl suolaa
2 tl sokeria

Mausteliemi:

1/2 dl limettimehua
1 limetin raastettu kuori
1/2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja sokeria
1 viipaloitu tai silputtu chili
3 viipaloitua valkosipulinkynttä
1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

Silakkacevichessä maistuvat chili, valkosipuli ja limetti.

1. Nylje silakkafileet vetämällä kuori fileistä varoen pois.

2. Sekoita liemi vedestä, sitruuna­mehusta ja mausteista. Lisää si­lakat, kun sokeri on liuennut. Anna fileiden kypsyä liemessä noin 3 tuntia tai kunnes niiden liha muuttuu valkoiseksi.

3. Valuta silakat hyvin ja leikkaa fileet pienemmiksi.

4. Sekoita mausteliemi. Lado sila­kat kulhoon kerroksittain chili-­ ja valkosipuliviipaleiden kanssa ja kaada liemi päälle. Anna maustua vähintään yhden tunnin ajan.

5. Silppua pinnalle ruohosipulia.