Reseptit

Silakkaceviche

Silakkacevichessä maistuvat chili, valkosipuli ja limetti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g silakkafileitä
  • 3 dl vettä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria

Mausteliemi:

  • 1/2 dl limettimehua
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 1/2 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja sokeria
  • 1 viipaloitu tai silputtu chili
  • 3 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

 

1. Nylje silakkafileet vetämällä kuori fileistä varoen pois.

2. Sekoita liemi vedestä, sitruuna­mehusta ja mausteista. Lisää si­lakat, kun sokeri on liuennut. Anna fileiden kypsyä liemessä noin 3 tuntia tai kunnes niiden liha muuttuu valkoiseksi.

3. Valuta silakat hyvin ja leikkaa fileet pienemmiksi.

4. Sekoita mausteliemi. Lado sila­kat kulhoon kerroksittain chili-­ ja valkosipuliviipaleiden kanssa ja kaada liemi päälle. Anna maustua vähintään yhden tunnin ajan.

5. Silppua pinnalle ruohosipulia.

X