728720-silakkarullat.jpg
Reseptit

Silakkarullat Sisilian tapaan

Silakkarullat Sisilian tapaan nautitaan mieluiten vaalean leivän kera. Loistava vaihtoehto sunnuntailounaalle.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä
  • oliiviöljyä
  • 1/2 hienonnettu sipuli
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 50 g keltaisia rusinoita
  • 50 g pinjansiemeniä
  • tuoretta, hienonnettua minttua
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 24 laakerinlehteä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.

2. Kuullota sipulisilppu öljyssä pannulla. Lisää leipämuruset ja kuumenna edelleen, kunnes muruset ovat kevyesti paahtuneet. Ota pannu pois levyltä. Lisää rusinat, pinjansiemenet, minttu, suola ja pippuri. Kostuta seos appelsiini- ja sitruunamehuilla sekä oliiviöljyllä. Säästä loput mehuista vuokaan lisättäväksi.

3. Pane silakat työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Pane jokaiselle fileelle lusikallinen täytettä. Kääri silakat rulliksi ja lado rullat vieri viereen öljyttyyn uunivuokaan. Valuta päälle loput sitruuna- ja appelsiinimehuista sekä vähän oliiviöljyä. Työnnä laakerinlehdet silakoiden väliin. Kypsennä noin 20 minuuttia uunissa ja tarjoa silakat jäähtyneinä vaalean leivän kanssa.

X