Reseptit

Silakoita ja jokiravunpyrstöjä ruotsalaiseen tapaan

Tällä ohjeella valmistat silakoita ja jokiravunpyrstöjä ruotsalaiseen tapaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g silakkafileitä
  • 200 g jokiravunpyrstöjä

Etikkaliemi:

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

kastike:

  • 4 rkl kirjolohenmätiä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl makeaa sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • silputtua (kruunu)tilliä ja ruohosipulia
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

 

Kypsennä silakoita etikkaliemessä 3–4 tuntia. Valuta silakat hyvin ja kuivaa paperilla. Poista silakoista halutessasi nahkat. Leikkaa fileet kolmeen osaan. Valuta ravunpyrstöt liemestä.

Sekoita kastikeainekset keskenään. Lisää sekaan silakat ja ravunpyrstöt. Anna maustua vähintään 3 tuntia ennen tarjoamista.

X