Silakoita ja jokiravunpyrstöjä ruotsalaiseen tapaan
Tällä ohjeella valmistat silakoita ja jokiravunpyrstöjä ruotsalaiseen tapaan.
Ainekset
- 300 g silakkafileitä
- 200 g jokiravunpyrstöjä
Etikkaliemi:
- 2 1/2 dl vettä
- 1/2 dl etikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
kastike:
- 4 rkl kirjolohenmätiä
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl majoneesia
- 1 tl makeaa sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- silputtua (kruunu)tilliä ja ruohosipulia
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Kypsennä silakoita etikkaliemessä 3–4 tuntia. Valuta silakat hyvin ja kuivaa paperilla. Poista silakoista halutessasi nahkat. Leikkaa fileet kolmeen osaan. Valuta ravunpyrstöt liemestä.
Sekoita kastikeainekset keskenään. Lisää sekaan silakat ja ravunpyrstöt. Anna maustua vähintään 3 tuntia ennen tarjoamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous