Reseptit

Sitruuna-perunamurska

Sitruuna-perunamurska on raikas vaihtoehto perinteiselle perunamuusille. Sitruuna ja oliiviöljy antavat perunalle raikkaan maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Savustetut karitsan ulkofileet maistuvat pääsiäisaterialla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruuna-perunamurska

  • 1 kg puikula- tai rosamundaperunoita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 1 dl lehtipersiljaa ja tuoretta minttua hienonnettuna

Valmistusohje

Sitruuna-perunamurska tehdään helposti näin:

1. Kuori perunat ja keitä ne kyp­siksi. Kaada keitinvesi pois, ja murskaa perunat survimella.

2. Lisää oliiviöljy, sitruuname­hu, sitruunan kuoriraaste sekä lehtipersilja ja minttu. Mausta sitruuna-perunamurska suolalla maun mukaan.

Katso myös: Sitruunalla ja rosmariinilla maustetut perunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruskistetulla voilla maustettu perunasalaatti

X