Sitruunainen katkarapupasta
Sitruunainen katkarapupasta on nopea arkiruoka, siitä tulee dramaattisen juhlava, kun teet sen mustasta nauhapastasta.
Ainekset
- 150 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä
- 2 valkosipulinkynttä
- 250 g parsakaalia
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 1/2 dl perhospastaa (farfalle) tai mustaa nauhapastaa
- 1 rkl öljyä
- suolaa
- mustapippuria
pinnalle:
- 25 g emmental-raastetta (rasvaa 17 %)
Valmistusohje
1. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla. Hienonna valkosipulinkynnet. Keitä parsakaalin kukintoja kevyesti suolatussa vedessä 5-7 minuuttia. Raasta kuoret puolesta sitruunasta – käytä luomusitruunaa, mikäli suinkin mahdollista. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kiehauta parsakaalia, valkosipulimurskaa ja sulatettuja katkarapuja öljyssä pari minuuttia. Lisää suolaa, pippuria, sitruunamehua ja raastettu sitruunankuori ja sekoita kuumaan pastaan. Tarjoa juustoraasteen ja vihreän salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous