Reseptit

Sitruunainen katkarapupasta

Sitruunainen katkarapupasta on nopea arkiruoka, siitä tulee dramaattisen juhlava, kun teet sen mustasta nauhapastasta.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g parsakaalia
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 1/2 dl perhospastaa (farfalle) tai mustaa nauhapastaa
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

pinnalle:

  • 25 g emmental-raastetta (rasvaa 17 %)

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla. Hienonna valkosipulinkynnet. Keitä parsakaalin kukintoja kevyesti suolatussa vedessä 5-7 minuuttia. Raasta kuoret puolesta sitruunasta – käytä luomusitruunaa, mikäli suinkin mahdollista. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kiehauta parsakaalia, valkosipulimurskaa ja sulatettuja katkarapuja öljyssä pari minuuttia. Lisää suolaa, pippuria, sitruunamehua ja raastettu sitruunankuori ja sekoita kuumaan pastaan. Tarjoa juustoraasteen ja vihreän salaatin kanssa.

X