Reseptit

Sitruunaiset lampaankyljykset grillissä

16.6.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

8-12 lampaankyljystä

marinadi:

2 sitruunan mehu
1/2 dl öljyä
5 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua rosmariinia tai oreganoa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Sitruunaiset lampaankyljykset tarjotaan rucolan, keitettyjen vihreiden papujen, tomaattien ja sitruunalohkojen kanssa.

Pane lampaankyljykset matalaan astiaan tai tukevaan muovipussiin. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi kyljysten päälle. Kääntele kyljyksiä astiassa tai tiiviisti suljetussa muovipussissa niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua noin tunnin ajan huoneenlämmössä tai pitempään jääkaapissa.

Sytytä hiillos tai kuumenna kaasugrilli.

Ota kyljykset marinadista ja nosta ne grilliritilälle. Grillaa kyljyksiä silloin tällöin käännellen 5–6 minuuttia kyljysten paksuuden ja halutun kypsyysasteen mukaan.