Reseptit

Smetanasilakat

Smetanasilakat kuuluvat jouluun. Näiden silakoiden juju piilee punasipulissa. Tarjoa paahdetun ja voidellun ruisleivän päällä jouluyönä!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Smetanasilakat

  • 300 g silakkafileitä
  • 1/2 l vettä
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa

Kastike

  • 2 punasipulia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl sinappia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 prk (200 g) smetanaa
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Poista silakkafileistä nahka. Ota silakkaa pyrstöpäästä kiinni ja irrottele varovasti nahkaa fileestä irti. Kun saat nahkaa n. 1 cm verran irti ota toisella kädellä napakasti kiinni nahasta ja toisella kädellä fileestä ja vedä varovasti koko nahka irti.

2. Sekoita kulhossa vesi, etikka ja suola ja lisää joukkoon fileet. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Valuta fileet seuraavana päivänä lävikössä.

3. Hienonna punasipulit pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon sitruu- namehu, sinappi, mustapippuri, suola sekä sokeri. Lisää myös smetana ja hienonnettu ruohosipuli.

4. Kääntele valutetut silakat kastikkeeseen ja purkita puhtaaseen kannelliseen purkkiin.

5. Anna makujen tasaantua vähintään yön yli jääkaapissa. Smetanasilakat säilyvät syötävinä 4–5 päivää.

Lue myös: Gourmetsilakat

Lue myös Kotiliesi.fi: Piparjuurisilakat

X