Reseptit

Soseutettu sienikeitto

Soseutettu sienikeitto maistuu parhaiten ihanan tuoreen leivän kera. Valmista seuraavaan lounashetkeen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l sieniä (lampaankääpää, kehnäsieniä tai herkkusieniä)
  • ½ purjosipulia
  • 1/4 mukulaselleriä
  • öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Puhdista ja paloittele sienet. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuori ja kuutioi mukulaselleri.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää sienet, purjosipuli sekä mukulaselleri ja hauduta niitä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja keitä aineita noin 15 minuuttia. Soseuta aineet sauvasekoittimella kattilassa tai monitoimikoneessa.

Lisää ruokakerma soseutetun keiton joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Höystä valmis keitto tuoreilla yrteillä. Tarjoa rapeakuorisen leivän tai sienipyöröjen kanssa.

X