Reseptit

Suklaa-kukkamarengit

Rapeat marengit ovat sisältä suklaisen kosteita. Kukkasin koristellut makeat suupalat ihastuttavat keväisessä juhlapöydässä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaa-kukkamarengit:

  • 4 valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 100 g gluteenitonta, tummaa suklaata
  • 1/2 dl kuivattuja kukkia (esim. Mimis)

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi kuuman vesihauteen päällä. Vaahdota, kunnes sokeri ei tunnu enää kiteiseltä ja seos jäähtyy.

2. Sulata suklaa ja kaada suklaasula vaahdon joukkoon. Kääntele seosta varovasti niin, että vaahto jää raidalliseksi.

3. Lusikoi seosta pellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle kukkia.

4. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia ja anna niiden jäähtyä seuraavaan päivään.

X