Reseptit

Suklaa-kukkamarengit

24.5.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

24

Arvostelu

Rapeat marengit ovat sisältä suklaisen kosteita. Kukkasin koristellut makeat suupalat ihastuttavat keväisessä juhlapöydässä.

Ainekset

Suklaa-kukkamarengit:

4 valkuaista
3 dl sokeria
100 g gluteenitonta, tummaa suklaata
1/2 dl kuivattuja kukkia (esim. Mimis)

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi kuuman vesihauteen päällä. Vaahdota, kunnes sokeri ei tunnu enää kiteiseltä ja seos jäähtyy.

2. Sulata suklaa ja kaada suklaasula vaahdon joukkoon. Kääntele seosta varovasti niin, että vaahto jää raidalliseksi.

3. Lusikoi seosta pellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle kukkia.

4. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia ja anna niiden jäähtyä seuraavaan päivään.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme