21.5.2012

Suklaakakku pähkinöillä

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g sulatettua voita
200 g taloussuklaata
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 munaa
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
2 dl vehnäjauhoja tai 1,5 dl spelttiä

Vuoan voiteluun:

1 rkl voita
4 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Voitele sileäreunainen kakkuvuoka voilla ja jauhota korppujauholla.

Sulata voi ja suklaa mikrossa tai varovaisesti kattilassa liedellä.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää suklaavoisula joukkoon koko ajan vatkaten. Ripota taikinaa nostellen joukkoon manteli- tai pähkinäjauhe ja vehnäjauhot. Jos käytät spelttiä, lisää jauhoja vain 1,5 dl. Kypsennä kakkua 170-asteisen uunin keskiosassa noin tunti.

Tämän kakun voi tehdä valmiiksi monta päivää aiemmin, se kestää hyvin myös pakastamisen.

Tarjoa kakku marjojen kanssa. Tilkka marjalikööriä lisää kakun juhlavuutta.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi