Suklaavanukas
Suklaavanukas maustetaan aikuiseen makuun tilkalla vahvaa kahvia ja rommia. Tuoreet marjat ja hippunen sormisuolaa viimeistelevät makuelämyksen.
Ainekset
Suklaavanukas:
- 1 dl valmista kahvia
- 3 dl mantelimaitoa
- 100 g valkosuklaata
- 100 g tummaa taloussuklaata
- 3 tl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1/2 dl kasvijuomaa
- 1 tl rommiaromitiivistettä tai korkillinen aitoa rommia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kasvikermaa (esim. sakea kaura- tai kookoskerma)
- 1 dl kauden marjoja tai kuivattuja marjoja, kuten karpaloa tai rusinoita
- 4 suolaraetta
Valmistusohje
Suklaavanukas tehdään näin:
1. Mittaa kattilaan kahvi, mantelimaito ja suklaat. Lämmitä kunnes suklaa sulaa, sekoita tasaiseksi.
2. Yhdistä maissitärkkelys kylmään kasvismaitoon ja kaada koko ajan sekoittaen kuumaan suklaaseokseen. Sekoita kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Maissitärkkelys tarvitsee kuumennuksen sakeutuakseen ja kestää kiehauttamisen.
3. Ota kattila tulelta ja mausta suklaavanukas rommiaromilla tai aidolla rommilla sekä vaniljalla. Sekoita joukkoon sakeaa kasviskermaa, joka saa marmoroida vanukkaan rakenteen. Jaa marjat annoskuppien pohjalle ja valuta päälle lämmin vanukas. Pistä jokaiseen kupposeen suolarae.
4. Peitä kupit ja anna jäähtyä. Voit kuljettaa vanukkaat piknikille ja tarjota sellaisenaan kylmänä.
VINKKI: Suklaavanukas muuntuu moneksi pähkinöiden ja myös säilöttyjen hedelmien, kuten ananaksen avulla. Kasvispohjaiset juomavalmisteet kestävät avaamattomina siinä missä suklaat ja kuivahedelmätkin. Tärkkelys sitoo ainekset.
Katso myös: Suklaa-granaattiomenavanukas
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaavanukas
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous