Reseptit

Suklaavanukas

Suklaavanukas maustetaan aikuiseen makuun tilkalla vahvaa kahvia ja rommia. Tuoreet marjat ja hippunen sormisuolaa viimeistelevät makuelämyksen.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaavanukas:

  • 1 dl valmista kahvia
  • 3 dl mantelimaitoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g tummaa taloussuklaata
  • 3 tl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1/2 dl kasvijuomaa
  • 1 tl rommiaromitiivistettä tai korkillinen aitoa rommia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kasvikermaa (esim. sakea kaura- tai kookoskerma)
  • 1 dl kauden marjoja tai kuivattuja marjoja, kuten karpaloa tai rusinoita
  • 4 suolaraetta

Valmistusohje

Suklaavanukas tehdään näin:

1. Mittaa kattilaan kahvi, mantelimaito ja suklaat. Lämmitä kunnes suklaa sulaa, sekoita tasaiseksi.

2. Yhdistä maissitärkkelys kylmään kasvismaitoon ja kaada koko ajan sekoittaen kuumaan suklaaseokseen. Sekoita kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Maissitärkkelys tarvitsee kuumennuksen sakeutuakseen ja kestää kiehauttamisen.

3. Ota kattila tulelta ja mausta suklaavanukas rommiaromilla tai aidolla rommilla sekä vaniljalla. Sekoita joukkoon sakeaa kasviskermaa, joka saa marmoroida vanukkaan rakenteen. Jaa marjat annoskuppien pohjalle ja valuta päälle lämmin vanukas. Pistä jokaiseen kupposeen suolarae.

4. Peitä kupit ja anna jäähtyä. Voit kuljettaa vanukkaat piknikille ja tarjota sellaisenaan kylmänä.

VINKKI: Suklaavanukas muuntuu moneksi pähkinöiden ja myös säilöttyjen hedelmien, kuten ananaksen avulla. Kasvispohjaiset juomavalmisteet kestävät avaamattomina siinä missä suklaat ja kuivahedelmätkin. Tärkkelys sitoo ainekset.

Katso myös: Suklaa-granaattiomenavanukas

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaavanukas

X