Reseptit

Suklainen aprikoosikääretorttu

Kääretortun voi kuorruttaa esimerkiksi marsipaanilla tai kermavaahdolla.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g aprikoosihilloa tai -marmeladia
  • 1 dl vispikermaa
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 50 g sulatettua valkosuklaata
  • ripaus sokeria
  • 50 g rouhittua valkosuklaata

Pinnalle

  • 50 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • valkosuklaalastuja tai
  • 100 g marsipaania
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

2. Kypsennä 225- asteisessa uunissa noin seitsemän minuuttia. Kumoa torttulevy kevyesti sokeroidun leivinpaperin päälle.

3. Levitä aprikoosihillo jäähtyneelle torttulevylle.

4. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri.

5. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Anna jäähtyä ja sekoita suklaa täytteeseen.

6. Mausta täyte ripauksella sokeria. Rouhi loput suklaasta ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte hillon päälle ja kääri torttulevy rullaksi paperia apuna käyttäen.

7. Anna kääretortun tekeytyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään yön yli.

8. Vatkaa kuorrutusta varten voi ja tomusokeri pehmeäksi tahnaksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus kääretortun pintaan ja ripottele päälle valkosuklaalastuja. Tupsauta pintaan vähän tomusokeria. Tai kauli marsipaanipötkö ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen ja kiedo se kääretortun ympärille. Viimeistele pinta tomusokerilla. Kääretortun voi kuorruttaa myös kermavaahdolla.

X