Reseptit

Suklaiset suolapähkinä-toffeepalat

Suklaiset suolapähkinä-toffeepalat ovat herkullinen joulunajan tuliainen ja maistuvat myös glögin kaverina. Tästä reseptistä tulee 60 suklaista suolapähkinä-toffeepalaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

60

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g voita
  • 3.5 dl sokeria
  • 1 rkl siirappia
  • 3 dl 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 525 g kaurakeksejä rouhittuina
  • 400 g tummaa suklaata

pinnalle:

  • 2 dl suolapähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

1. Sulata voi ja lisää sokeri sekä siirappi. Anna sokerin sulaa miedolla lämmöllä ja kaada sitten kattilaan kondensoitu maito. Kuumenna seos varoen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja nosta sitten kattila liedeltä.

2. Murskaa keksit ja sekoita murska voi-karamelliseoksen joukkoon. Kääntele seos tasaiseksi. Kaada karamellimassa leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai isoon uunivuokaan.
Nosta suklaiset suolapähkinä-toffeepalat jääkaappiin ja anna jähmettyä hetki.

X