Reseptit

Tahinilla ja dijoninsinapilla höystetty vihreä papukeitto

15.10.2019 Teksti: Ruokaa MAT-ravintolan ohjeilla -kirja Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Vahvan vihreä papukeitto on ravitseva ja mukavan mausteinen. Sinapin ja tahinin lisäksi keiton makua on syvennetty jeeralla, yrteillä ja chilillä.

Ainekset

Tahinilla ja dijoninsinapilla höystetty vihreä papukeitto:

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan kuori
1 pieni juuriselleri
1/2 chilin palkoa
1/2 tl juustokuminansiemeniä
1/2 tl timjamia
1 tl oregania
1 tlk (500 g) suuria valkopapuja
5-7 dl vettä
250 g herneitä
500 g tuoretta pinaattia
1/2 ruukkua persiljaa
2 1/2 dl kookosmaitoa
1 sitruunan mehu
hunajaa
3 rkl tahinia
1 rkl dijoninsinappia
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta sitruunankuori. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele selleri.

2. Freesaa sipulia, valkosipulia ja sitruunankuorta oliiviöljyssä kattilassa. Lisää kuivat mausteet sekä chili ja freesaa samalla sekoittaen.

3. Lisää joukkoon pavut, vesi ja selleri. Anna kiehua noin 25 minuuttia.

4. Lisää joukkoon herneet, pinaatti ja persilja. Kaada sekaan kookosmaito ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto sileäksi. Mausta sitruunamehulla, hunajalla, tahinilla, sinapilla, suolalla ja pippurilla.

5. Jos keitto on liian sakeaa, ohenna sitä vedellä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme