Reseptit

Tahinilla ja dijoninsinapilla höystetty vihreä papukeitto

Vahvan vihreä papukeitto on ravitseva ja mukavan mausteinen. Sinapin ja tahinin lisäksi keiton makua on syvennetty jeeralla, yrteillä ja chilillä.

Teksti:
Ruokaa MAT-ravintolan ohjeilla -kirja
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tahinilla ja dijoninsinapilla höystetty vihreä papukeitto:

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 pieni juuriselleri
  • 1/2 chilin palkoa
  • 1/2 tl juustokuminansiemeniä
  • 1/2 tl timjamia
  • 1 tl oregania
  • 1 tlk (500 g) suuria valkopapuja
  • 5-7 dl vettä
  • 250 g herneitä
  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 2 1/2 dl kookosmaitoa
  • 1 sitruunan mehu
  • hunajaa
  • 3 rkl tahinia
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta sitruunankuori. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele selleri.

2. Freesaa sipulia, valkosipulia ja sitruunankuorta oliiviöljyssä kattilassa. Lisää kuivat mausteet sekä chili ja freesaa samalla sekoittaen.

3. Lisää joukkoon pavut, vesi ja selleri. Anna kiehua noin 25 minuuttia.

4. Lisää joukkoon herneet, pinaatti ja persilja. Kaada sekaan kookosmaito ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto sileäksi. Mausta sitruunamehulla, hunajalla, tahinilla, sinapilla, suolalla ja pippurilla.

5. Jos keitto on liian sakeaa, ohenna sitä vedellä.

X