3.5.2012

Taikinoitu lohi

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

250 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl (80 g) perunahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

täyte:

600 g nahatonta ja ruodotonta lohi- tai kirjolohifileetä
½ sitruunan mehu
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
100 g katkaraputuorejuustoa
1 pieni nippu tilliä
1 pieni nippu ruohosipulia

voiteluun:

1 muna

pinnalle:

seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Tee ensin taikina. Nypi rasva, jauhot, perunasosehiutaleet ja leivinjauhe sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Pane jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi tai yöksi.

Mausta kalafilee sitruunamehulla ja maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Levitä fileen päälle katkaraputuorejuusto. Hienonna tilli sekä ruohosipuli ja ripottele ne katkarapujuuston päälle. Taita filee pituussuunnassa kahtia niin, että täyte jää sisään.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman kalapalaa pitemmäksi ja reilusti kaksi kertaa leveämmäksi levyksi. Nosta filee levyn päälle ja nosta levyjen päät ja reunat päälle. Ummista saumat hyvin ja käännä taikinoitu kalapala niin, että saumakohta jää alle.

Tee ylimääräisestä taikinasta nauhoja tai kuvioita paistoksen pinnalle. Voitele taikinan pinta munalla. Nosta koristeet taikinan päälle ja voitele nekin. Pistele pinta haarukalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista kalaa 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Tarjoa sitruunaöljyllä ja balsamiviinietikalla kostutetun sekasalaatin, etikkapunajuurten ja maustekurkkujen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *