Taimenkeitto
Tässä ohjeessa kylmä kalaseos lisätään kuuman keiton joukkoon vasta pöydässä.
Ainekset
- 1 savustettu taimen tai 2 purotaimenta
- pieni pala juuriselleriä
- pieni purjo
- 2 porkkanaa
- 4 perunaa
- nippu tilliä
- 4 sitruunamelissanlehteä tai 1 sitruunan kuorta
- 1 l vettä
- 0,5-1 tl suolaa
- veitsenkärjellinen raastettua muskottipähkinää
- hyppysellinen maustepippuria
päälle:
- 1 sitruuna lohkoina
- 1 dl smetanaa
Valmistusohje
Paloittele kuoritut juurekset ja huuhdottu, halkaistu purjo. Keitä juurekset pehmeiksi mausteiden kanssa vedessä. Soseuta keitto.
Aseta kala tarjolle sitruunalohkojen ja smetanan seurassa ja tarjoa sosekeiton kanssa. Halutessa voit ruotia kalan valmiiksi ja tarjota kalan nahkaan pakattuna tillin ja smetanan kera. Kylmä kalaseos lisätään kuuman keiton joukkoon vasta pöydässä. Näin pienikin kalasaalis tuntuu runsaalta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous