Reseptit

Taimenkeitto

Tässä ohjeessa kylmä kalaseos lisätään kuuman keiton joukkoon vasta pöydässä.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 savustettu taimen tai 2 purotaimenta
  • pieni pala juuriselleriä
  • pieni purjo
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • nippu tilliä
  • 4 sitruunamelissanlehteä tai 1 sitruunan kuorta
  • 1 l vettä
  • 0,5-1 tl suolaa
  • veitsenkärjellinen raastettua muskottipähkinää
  • hyppysellinen maustepippuria

päälle:

  • 1 sitruuna lohkoina
  • 1 dl smetanaa

Valmistusohje

Paloittele kuoritut juurekset ja huuhdottu, halkaistu purjo. Keitä juurekset pehmeiksi mausteiden kanssa vedessä. Soseuta keitto.

Aseta kala tarjolle sitruunalohkojen ja smetanan seurassa ja tarjoa sosekeiton kanssa. Halutessa voit ruotia kalan valmiiksi ja tarjota kalan nahkaan pakattuna tillin ja smetanan kera. Kylmä kalaseos lisätään kuuman keiton joukkoon vasta pöydässä. Näin pienikin kalasaalis tuntuu runsaalta.

X