Reseptit

Taiteilijan salaatti – saksanpähkinää ja sinihomejuustoa

1.7.2014 Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

kelta- ja punasikuria
punaista radiccio-salaattia
miniromainea
frisee-salaattia
vähän pientä verisuolaheinää
200 g sinihomejuustoa (esim. espanjalainen Monje azul)
25 g saksanpähkinöitä
10 kpl pehmeää kastanjaa
1/4 purjoa suikaloituna

Viikunavinaigrette:

2 dl rypsiöljyä
1/2 dl viikunaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
2 tuoretta viikunaa
3 salottisipulia
gourmet-suolaa

Valmistusohje

Taiteilijan salaatin onnistumisen edellytyksenä ovat tuoreet, oikein käsitellyt raaka-aineet ja maukas kastike. Salaattia täydentävät saksanpähkinät ja sinihomejuusto.

Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna tilkka öljyä ja kuullota sipulisilppu ja kuoritut, lohkotut viikunat. Lisää loput rypsiöljystä ja hauduta hetken aikaa. Lisää viikuna- tai valkoviinietikka, soseuta ja anna jäähtyä.

Laita salaatit kulhoon, murenna joukkoon sinihomejuustoa, lisää saksanpähkinät, kastanjat ja purjosuikaleet. Ripottele mausteeksi gourmet-suolaa ja lisää reilusti viikunavinaigretteä. Nostele salaattia puhtain käsin varovasti kulhossa niin, että vinaigrette mehustaa salaatin hyvin. Tarjoa pääruoan jälkeen tai iltapalaksi leivän kera.