Taiteilijan salaatti - saksanpähkinää ja sinihomejuustoa
Mikä tekee taiteilijan salaatista onnistuneen? Vastaus: tuoreet raaka-aineet, itsetehty kastike ja salaatin viimeistelevät sinihomejuusto sekä saksanpähkinät.
Ainekset
- kelta- ja punasikuria
- punaista radiccio-salaattia
- miniromainea
- frisee-salaattia
- vähän pientä verisuolaheinää
- 200 g sinihomejuustoa (esim. espanjalainen Monje azul)
- 25 g saksanpähkinöitä
- 10 kpl pehmeää kastanjaa
- 1/4 purjoa suikaloituna
Viikunavinaigrette:
- 2 dl rypsiöljyä
- 1/2 dl viikunaviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
- 2 tuoretta viikunaa
- 3 salottisipulia
- gourmet-suolaa
Valmistusohje
Taiteilijan salaatin onnistumisen edellytyksenä ovat tuoreet, oikein käsitellyt raaka-aineet ja maukas kastike. Salaattia täydentävät saksanpähkinät ja sinihomejuusto.
Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna tilkka öljyä ja kuullota sipulisilppu ja kuoritut, lohkotut viikunat. Lisää loput rypsiöljystä ja hauduta hetken aikaa. Lisää viikuna- tai valkoviinietikka, soseuta ja anna jäähtyä.
Laita salaatit kulhoon, murenna joukkoon sinihomejuustoa, lisää saksanpähkinät, kastanjat ja purjosuikaleet. Ripottele mausteeksi gourmet-suolaa ja lisää reilusti viikunavinaigretteä. Nostele salaattia puhtain käsin varovasti kulhossa niin, että vinaigrette mehustaa salaatin hyvin. Tarjoa pääruoan jälkeen tai iltapalaksi leivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous