Reseptit

Tattikastike

Kuivatuista tateista tehty muheva kastike kruunaa liharuoat tai täydentää lämpimät leivät. Tilkka sherryä tuo kastikkeeseen ylellisen vivahteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 60 g kuivattuja tatteja
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl smetanaa
  • 2 dl kermaa
  • (tilkka sherryä)
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Liota tatit pehmeiksi lämpimässä vedessä. Saksi tatit halutessasi pienemmiksi.

2. Sulata voi kattilassa, lisää silputtu sipuli ja kuullota hetki. Lisää tatit ja anna nesteen kiehua pois.

3. Sekoita vehnäjauhot sieniin ja lisää kerma sekä smetana. Anna hautua hiljalleen 10 minuuttia.

4. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä halutessasi tilkalla sherryä.

X