Tattikastike
Kuivatuista tateista tehty muheva kastike kruunaa liharuoat tai täydentää lämpimät leivät. Tilkka sherryä tuo kastikkeeseen ylellisen vivahteen.
Ainekset
- 60 g kuivattuja tatteja
- 1 iso sipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl smetanaa
- 2 dl kermaa
- (tilkka sherryä)
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Liota tatit pehmeiksi lämpimässä vedessä. Saksi tatit halutessasi pienemmiksi.
2. Sulata voi kattilassa, lisää silputtu sipuli ja kuullota hetki. Lisää tatit ja anna nesteen kiehua pois.
3. Sekoita vehnäjauhot sieniin ja lisää kerma sekä smetana. Anna hautua hiljalleen 10 minuuttia.
4. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä halutessasi tilkalla sherryä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous