Reseptit

Täyteläinen raakapuuro

15.5.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamediai

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Täyteläisen raakapuuron jujuna on porkkana, jota on käytetty sekä raasteena että mehuna. Puuron voi tehdä vegaanisena, kuten ohjeessa, tai maitotuotteista. Käytä silloin tavallista jogurttia ja maitoa.

Ainekset

1 porkkana
4 kuivattua viikunaa
2 rkl pähkinöitä tai ruskeita manteleita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vegaanista jogurttia (esimerkiksi kaura- tai soijajogurttia)
2 rkl chiansiemeniä
2 dl kasvimaitoa
2 dl porkkana- tai appelsiinimehua

Valmistusohje

1. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Silppua viikunat ja rouhi pähkinät tai mantelit.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli. Jos puuro on liian paksua, ohenna sitä maidolla tai mehulla.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme