Reseptit

Täyteläinen tomaattikeitto

Täyteläinen tomaattikeitto saa pehmeytensä mascarponejuustosta. Tomaattikeittoa kannattaa tehdä kerralla tuplasatsi. Sitä voi nauttia lounaaksi tai sen voi pakastaa kiirepäiviä varten nopeaksi ruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täyteläinen tomaattikeitto:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • 3 dl vettä
  • 100 g mascarponetuorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistusohje

Täyteläinen tomaattikeitto tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää sokeri, suola, chilijauhe, paprikajauhe ja oregano. Sekoita ja lisää tomaattimurska ja vesi. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen kannen alla noin 20 minuuttia.

3. Soseuta keitto tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Notkista keittoa tarvittaessa tilkalla vettä.

5. Jaa täyteläinen tomaattikeitto lautasille ja viimeistele mustapippurilla ja hienonnetulla basilikalla.

Katso myös: Tomaattikeitto intialaisittain

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettu tomaattikeitto

X