Reseptit

Täytetty kananpojanrinta, purjokastike ja tattariohukaisnyytit

Mehevän kananpojanrinnan lisänä on purjokastiketta ja herkullisia, kasvisten täyttämiä tattariohukaisnyyttejä.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kananpojan- tai broileririntaa

täyte:

  • 40 g mozzarellajuustoa pieninä kuutioina
  • tuoretta basilikaa suikaleina
  • 1 rkl ranskankermaa
  • 3 salottisipulia hienoksi hakattuna
  • oliiviöljyä
  • 1 tomaati kuutioina
  • (2 mangoldinlehteä kiehautettuna)
  • suolaa, pippuria myllystä
  • rypsiöljyä

purjokastike:

  • 150 g purjoa ohuiksi, tulitikkumaisiksi suikaleiksi leikattuna
  • 50 g salottisipulia
  • oliiviöljyä
  • 1.5 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl ranskankermaa
  • 1 cl Noilly Prat -vermuttia
  • 1 cl kuivaa valkoviiniä

täytetyt tattariohukaisnyytit

  • 2.5 dl maitoa
  • 3 isoa kananmunaa
  • suolaa
  • 70 g hienoja tattarijauhoja
  • vähän kasviöljyä

täyte:

  • 250 g vihanneskuutioita (sipulia, porkkanaa, palsternakkaa, selleriä, kesäkurpitsaa)
  • 2 rkl rouhittua tattaria
  • 1 rkl voita
  • noin 1,25 dl vihanneslientä
  • 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
  • merisuolaa, valkopippuria
  • tuoretta basilikaa ja persiljaa
  • 30 g itävaltalaista vuoristojuustoa tai suomalaista sinihomejuustoa
  • 100 g lehtipinaattia
  • suolaa
  • ruohosipulia tai purjoa
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

 

1. Kuullota hienonnetut salottisipulit oliiviöljyssä ja jäähdytä. Sekoita joukkoon mozzarellajuustokuutiot, tomaattikuutiot ja basilikasuikaleet. Lisää siteeksi vähän ranskankermaa.

2. Leikkaa kananpojanrintafileisiin terävällä veitsellä taskumainen viilto, taputtele kevyesti ja mausta fileet muutamalla kierroksella suola- ja pippurimyllystä. Jos käytät kiehautettuja, kylmässä vedessä jäähdytettyjä ja valutettuja mangoldinlehtiä, leikkaa ne kahteen osaan, jaa niille täytettä ja täytä mangoldinyytillä aukileikattu rintafilee ja sido puuvillanarulla. Voit täyttää fileen taskun myös suoraan täytteellä ja sulkea jokaisen rintapalan viillon parilla cocktailtikulla. Paista rintapalan kaarevampi puoli nopeasti kuumassa rypsiöljyssä kauniin kullankeltaiseksi, nosta rintapalat uunivuokaan ja anna kypsyä 165-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Purjokastike:

1. Kiehauta purjosuikaleet vedessä, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta.

2. Leikkaa salottisipulit hienoksi ja kuullota oliiviöljyssä läpikuultaviksi. Lisää tilkka valkoviiniä ja vermuttia ja lopuksi kanaliemi. Anna hetken kiehahtaa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Täydennä makua ranskankermalla ja kermalla.

3. Lisää lopuksi kiehautetut purjosuikaleet. Jos kastiketta haluaa kiinteyttää, voi sitä vähän suurustaa.

Tattariohukaisnyytit:

1. Sekoita maito, kananmunat, suola ja tattarijauhot taikinaksi. Anna taikinan turvota tunnin ajan välillä sekoittaen. Paista taikinasta 8 ohutta räiskälettä ja pidä ne peitettyinä lämpiminä.

2. Kuutioi täytettä varten kasvikset. Huuhdo tattarit kuumalla vedellä ja kuumenna nopeasti voissa kasviskuutioiden kanssa. Lisää vihannesliemi, pienennä lämpöä ja anna kosteuden höyrystyä kasviskuutioista. Mausta valkosipulilla, merisuolalla, basilikalla, persiljalla ja valkopippurilla. Lisää vähän juustoa täytettä sitomaan, niin kasviksiin ei jää kosteutta.

3. Kasta pinaatinlehdet kuumaan veteen. Valuta ja jaa tattariohukaisille. Mausta vähän suolalla ja nosta täytettä keskelle. Kiedo ohukaiset nyytiksi ja sido ruohosipulilla tai suikaleeksi leikatulla, kuumaan veteen kastetulla purjonauhalla. Nosta pikkusäkit voideltuun uunivuokaan, voitele voilla ja kuumenna noin 10 minuuttia 180-asteisessa uunissa, kunnes reunat muuttuvat rapeiksi. Tattariohukaisnyytit ovat gluteenittomia ja sopivat myös keliaakikoille.

X