Reseptit

Täytetty pizzaleipä

14.9.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

2 isoa sämpyläätai noin puolet hiivaleivästä
25 g leipämargariinia tai pehmeää voita
1 rkl tomaattipyreetä
tilkka oliiviöljyä
savukinkkua tai -kalkkunaa
2 tomaattia
1 dl juustoraastetta kannikoista
mustapippuria, oreganoa

Valmistusohje

Huippuhyvä herkku tähteistä. Eilisen sämpylän sisään on piilotettu juustonkannikoista tehtyä raastetta, kinkkurasian viimeiset viipaleet ja ylikypsät tomaatit.

1. Leikkaa sämpylät tai leipä viipaleiksi, jotka jäävät toisiinsa kiinni pohjasta.

2. Sekoita pyree margariiniin tai voihin. Lisää tilkka oliiviöljyä antamaan makua ja mehevyyttä. Sivele leipäviipaleet molemmin puolin seoksella. Työnnä väleihin kinkkua ja tomaattiviipaleita ja juustoraastetta. Mausta reilusti oreganolla.

3. Kostuta leivinpaperiarkki vedellä ja kääri leipä paperiin. Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on läpensä kuumentunut ja juusto sulanut. Tarjoa salaatin kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme