Reseptit

Täytetty pizzaleipä

Pohditko, kuinka hyödyntää eilisen tähteet? Täytetty pizzaleipä on oiva ratkaisu jämäruoille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa sämpyläätai noin puolet hiivaleivästä
  • 25 g leipämargariinia tai pehmeää voita
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • tilkka oliiviöljyä
  • savukinkkua tai -kalkkunaa
  • 2 tomaattia
  • 1 dl juustoraastetta kannikoista
  • mustapippuria, oreganoa

Valmistusohje

Huippuhyvä herkku tähteistä. Eilisen sämpylän sisään on piilotettu juustonkannikoista tehtyä raastetta, kinkkurasian viimeiset viipaleet ja ylikypsät tomaatit.

1. Leikkaa sämpylät tai leipä viipaleiksi, jotka jäävät toisiinsa kiinni pohjasta.

2. Sekoita pyree margariiniin tai voihin. Lisää tilkka oliiviöljyä antamaan makua ja mehevyyttä. Sivele leipäviipaleet molemmin puolin seoksella. Työnnä väleihin kinkkua ja tomaattiviipaleita ja juustoraastetta. Mausta reilusti oreganolla.

3. Kostuta leivinpaperiarkki vedellä ja kääri leipä paperiin. Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on läpensä kuumentunut ja juusto sulanut. Tarjoa salaatin kanssa.

X