Reseptit

Täytetyt kesäkurpitsan kukat mangoldipedillä

Mozzarella, parmesaani ja anjovis. Näistä kesäkurpitsa saa välimerellistä makua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 300 g mangoldin tai -pinaatinlehtiä
  • iso nippu lehtipersiljaa
  • öljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 6 pientä kesäkurpitsaa kukkineen
  • 1 prk minimozzarellapalloja
  • 6 anjovis- tai sardellifileetä
  • 10 kirsikkatomaattia

pinnalle:

  • 50 g vastaraastettua parmesaania

Valmistusohje

Mozzarella, parmesaani ja anjovis antavat pienistä kukallisista kesäkurpitsoista tehtyyn paistokseen välimerellisen maun.

1. Paista mangoldi tai pinaatti ja persiljan lehdet nopeasti öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos uunivuoan pohjalle.

2. Täytä kesäkurpitsan kukat mozzarellalla ja anjoviksella. Nosta kesäkurpitsat vuokaan. Lisää tomaatit ja ripottele pinnalle reilusti raastettua parmesaania.

3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

X