Reseptit

Teresa Välimäen kvinoasalaatti

9.6.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300 g ulkomaista puuroutumatonta kvinoaa
vettä
ripaus suolaa
1 ruukku lehtipersiljaa
2 ruukkua minttua
1 nippu kesäsipulin varsia tai kevätsipulia
1 iso punainen paprika
2 tl korianterin siemeniä jauhettuna
1 tl fenkolin siemeniä jauhettuna
1/2 dl oliiviöljyä
2 limetin mehu ja raastettu kuori
1 rkl hunajaa
200 g feta- tai saganakijuustoa muruina
1 paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa ja mustapippuria

Viimeistelyyn

tuoretta minttua ja lehtipersiljaa

Valmistusohje

Teresa VälimäkiKvinoasalaatissa on sattumina pinjansiemeniä ja pieniä paprikapaloja, juustona joko saganakia tai fetaa.

1. Keitä kvinoa juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta lävikössä kuivaksi. Kaada kvinoa kulhoon.

2. Hienonna yrtit ja sipulien varret. Kuutioi paprika. Lisää ne kvinoan joukkoon. Lisää mausteet, hunaja, limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran. Kääntele lopuksi joukkoon juusto ja pinjansiemenet.

3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Koristele salaatti mintun ja persiljan lehdillä.

Katso myös:

Lohi-kvinoasalaatti, Ruoka.fi

Pinaattinen kvinoasalaatti, Ruoka.fi

Kvinoa-nokkossalaatti, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *