Reseptit

Pinaattinen kvinoasalaatti

7.5.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 dl keitettyä kvinoaa tai tummaa riisiä
20 g baby- eli salaattipinaattia
0.5 tuoretta mangoa
1 kevätsipuli
0.5 rkl öljyä
2 rkl limetti- tai sitruunamehua
ripaus chiliä
tuoretta korianteria
0.5 dl paahdettuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Kvinoa on proteiinipitoinen kasvi, jota käytetään riisin tapaan. Korianteri tuo ruokaan itämaisen vivahteen.

Sekoita kvinoaan tai riiseihin öljy, sitruunamehu, chili ja korianterisilppu. Anna maustua. Lisää pinaatti, mangokuutiot ja pähkinät vasta kun nautit salaatin.

Katso myös:

Kvinoasalaatti

Lohi-kvinoasalaatti

Bulgursalaatti

Kotiliesi: Voimasalaatti

Julkaistu aiemmin

Lehden logo