Teriyaki-lohi
Teriyaki-lohi on yksinkertainen valmistaa. Tarvitset kalan lisäksi vain teriyakikastiketta sekä pähkinäöljyä.
Ainekset
- 400 g lohta
- 1.5 dl japanilaista teriyakikastiketta
- maapähkinä- tai muuta pähkinäöljyä
Valmistusohje
Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa liha kauniiksi 2 x 2 cm:n kuutioiksi ja pane tiiviskantiseen pakasterasiaan. Kaada päälle teriyaki-kastike ja pane jääkaappiin 8 tunniksi. Kääntele rasiaa silloin tällöin.
Valuta kastike pois. Kuumenna paistipannussa tilkka öljyä melko kuumaksi. Paista lohikuutioita siinä 30 sekuntia ja käännä. Paista toiset 30 sekuntia ja nosta tarjoiluvadille.
Annoksesta tulee 10 hengelle pieniä buffet-suupaloja, mutta voit tehdä tästä isompia annospaloja, jolloin varaa n. 100 g/henkilö.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous