Reseptit

Teriyaki-lohi

Teriyaki-lohi on yksinkertainen valmistaa. Tarvitset kalan lisäksi vain teriyakikastiketta sekä pähkinäöljyä.

Teksti:
Antti Uusitalo, Raija Uljas

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g lohta
  • 1.5 dl japanilaista teriyakikastiketta
  • maapähkinä- tai muuta pähkinäöljyä

Valmistusohje

Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa liha kauniiksi 2 x 2 cm:n kuutioiksi ja pane tiiviskantiseen pakasterasiaan. Kaada päälle teriyaki-kastike ja pane jääkaappiin 8 tunniksi. Kääntele rasiaa silloin tällöin.

Valuta kastike pois. Kuumenna paistipannussa tilkka öljyä melko kuumaksi. Paista lohikuutioita siinä 30 sekuntia ja käännä. Paista toiset 30 sekuntia ja nosta tarjoiluvadille.

Annoksesta tulee 10 hengelle pieniä buffet-suupaloja, mutta voit tehdä tästä isompia annospaloja, jolloin varaa n. 100 g/henkilö.

buffet-pöytä
X