11.5.2012

Teriyaki-lohi

Teksti: Antti Uusitalo, Raija Uljas

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

400 g lohta
1.5 dl japanilaista teriyakikastiketta
maapähkinä- tai muuta pähkinäöljyä

Valmistusohje

Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa liha kauniiksi 2 x 2 cm:n kuutioiksi ja pane tiiviskantiseen pakasterasiaan. Kaada päälle teriyaki-kastike ja pane jääkaappiin 8 tunniksi. Kääntele rasiaa silloin tällöin.

Valuta kastike pois. Kuumenna paistipannussa tilkka öljyä melko kuumaksi. Paista lohikuutioita siinä 30 sekuntia ja käännä. Paista toiset 30 sekuntia ja nosta tarjoiluvadille. 

Annoksesta tulee 10 hengelle pieniä buffet-suupaloja, mutta voit tehdä tästä isompia annospaloja, jolloin varaa n. 100 g/henkilö. 

buffet-pöytä

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi