Reseptit

Texmex-kanakulho

11.3.2019 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tortillaletuista tutut täytteet kootaan kulhoon. Avokadosta ja limetistä soseutettu guacamolen makuinen tuhti kastike mehevöittää salaatin.

Ainekset

Texmex-kanakulho:

100 g täysjyvänuudelia
1 rkl (valkosipuli)öljyä
400 g broilerin paistileikkeitä
2 rkl öljyä
1 rkl fajitas-mausteseosta
1/2 tl suolaa
200 g jäävuorisalaattia
250 g kirsikkatomaattia
1 ruukku korianteria
1 prk (280 g) maissia

Avokadokastike:

1 avokado
2 rkl limetinmehua
1 tl chilikastiketta, esim. srirachaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Kaada nuudelit takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon öljy.

2. Kypsennä broilerin paistileikkeitä öljyssä paistinpannulla välillä käännellen yhteensä 8 minuuttia. Mausta fajitas-mausteseoksella ja suolalla. Leikkaa tai revi paistileikkeet hieman jäähtyneinä viipaleiksi ja sekoita nuudelien joukkoon.

3. Huuhtele jäävuorisalaatti ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Hienonna korianteri. Huuhtaise maissinjyvät lävikössä.

4. Laita annoskulhoihin nuudelia, broileria, jäävuorisalaattia, kirsikkatomaatteja ja maissia.

5. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää limenmehu, chilikastike ja ripaus suolaa ja sokeria. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Nosta kastikenokareita salaattikulhojen päälle.