Tilli-sitruuna-marinoidut jättikatkaravut ja saaristolaisleipää
Tässä kesäruokaa parhaimmillaan. Tillillä marinoidut jättikatkaravunpyrstöt tarjotaan mummonkurkkujen, kananmunien, majoneesin ja makean saaristolaisleivän kera.
Ainekset
Jättikatkaravut
- 400 g jättikatkaravun pyrstöjä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus sokeria
Mummonkurkut:
- 1 kurkku
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl vettä
- 1 dl sipulinvarsia hienonnettuna
LIsäksi:
- 2 dl valmista majoneesia
- 1/2 sitruunan mehu
- keitettyjä kananmunia
- saaristolaisleipää
Valmistusohje
1. Laita jättikatkaravunpyrstöt kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, tilli, valkosipuli, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja sokeri. Kääntele maut hyvin pyrstöihin ja jätä tekeytymään hetkeksi.
2. Viipaloi kurkku ja laita viipaleet kannelliseen astiaan. Lisää suola, sokeri, etikka ja vesi sekä sipulinvarret. Sulje astia ja ravistele maut sekaisin.
3. Mauta majoneesi sitruunamehulla. Puolita keitetyt kananmunat ja viipaloi saaristolaisleipä.
4. Tarjoile ravut kurkkujen, majoneesin, kananmunien ja saaristolaisleivän kera.
Vinkki: Jättikatkarpuja ei tarvitse marinoida pitkäään. Happo tekee niistä muutoin sitkeitä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous