Reseptit

Tilli-sitruuna-marinoidut jättikatkaravut ja saaristolaisleipää

Tässä kesäruokaa parhaimmillaan. Tillillä marinoidut jättikatkaravunpyrstöt tarjotaan mummonkurkkujen, kananmunien, majoneesin ja makean saaristolaisleivän kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jättikatkaravut

  • 400 g jättikatkaravun pyrstöjä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Mummonkurkut:

  • 1 kurkku
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl sipulinvarsia hienonnettuna

LIsäksi:

  • 2 dl valmista majoneesia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • keitettyjä kananmunia
  • saaristolaisleipää

Valmistusohje

1. Laita jättikatkaravunpyrstöt kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, tilli, valkosipuli, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja sokeri. Kääntele maut hyvin pyrstöihin ja jätä tekeytymään hetkeksi.

2. Viipaloi kurkku ja laita viipaleet kannelliseen astiaan. Lisää suola, sokeri, etikka ja vesi sekä sipulinvarret. Sulje astia ja ravistele maut sekaisin.

3. Mauta majoneesi sitruunamehulla. Puolita keitetyt kananmunat ja viipaloi saaristolaisleipä.

4. Tarjoile ravut kurkkujen, majoneesin, kananmunien ja saaristolaisleivän kera.

Vinkki: Jättikatkarpuja ei tarvitse marinoida pitkäään. Happo tekee niistä muutoin sitkeitä.

X