24.4.2012

Tofu-avokadosalaatti

Teksti: Anna Kara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 pkt (270 g) maustamatonta, kovaa tofua

Marinadi tofulle

4 tl valkoista balsamicoa
4 tl hunajaa
4 tl soijakastiketta
4 tl rypsiöljyä

Salaatti

2-3 erilaista salaattia (yhteensä n. 2 ruukullista)
pala (10 cm) kurkkua
1 pieni avokado
1 dl raejuustoa
1 dl mungpavun ituja
tuoretta basilikaa
1 verigreippi

Kastike

0.5 dl valkoista balsamicoa
4 tl hunajaa
4 tl soijakastiketta
4 tl rypsiöljyä
0.5 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele tofu. Sekoita marinadi ja sekoita tofupalat joukkoon. Anna tofun marinoitua muutamia tunteja jääkaapissa. Valmista myös kastike ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.

2. Huuhtele, valuta ja revi salaatit astiaan. Revi joukkoon basilikan lehtiä. Säästä muutama lehti koristeeksi. Leikkaa kurkun sopiviksi paloiksi ja lisää salaattiin.

3. Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra avokadosta palasia salaattiin.Lisää salaattiin raejuusto ja mungpavut.

4. Kuumenna paistinpannu. Kaada kuumalle pannulle sekä tofupalat että marinadi. Paista tofupaloja, kunnes ne saavat väriä. Kaada tofupalat salaatin päälle.

5. Leikkaa muutamia verigreipin paloja koristeeksi salaattiin. Tarjoa salaatti kastikkeen kera tai valuta osa kastikkeesta jo valmiiksi salaattiin.

Vinkki: Kiireinen kokki voi oikaista tofun marinoimisen sekoittamalla marinadin ja kaatamalla sen suoraan lämpimälle pannulle. Tämän jälkeen tofupalat lisätään pannulle, käännellään hyvin marinadissa ja paistetaan.

350 kcal (1459 kJ) /annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *