Tofua ja kasviksia jamaicalaisessa kastikkeessa
Inkivääristä, timjamista, oreganosta, ananaksesta, tomaattipyreestä ja dijonsinapista valmistettava jamaikalainen kastike antaa makua muuten neutraalin makuiselle tofulle ja kasviksille.
Ainekset
- 300 g kiinteää tofua
- 150 g herkkusieniä
- 1 punainen paprika
- 200 g vihreitä papuja (pakaste)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 pieni sipuli
- 1-3 valkosipulinkynttä
- 1 chili
- 1-2 rkl raastettua inkivääriä
- 1/2 tl timjamia
- 1/2 tl oreganoa
- 200 g ananaspaloja
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 - 1 tl maustepippuria
- 2-3 dl ananasmehua
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl dijoninsinappia
- 2 dl täysjyväriisiä
Valmistusohje
Tofua ja kasviksia jamaicalaisessa kastikkeessa reseptin kastike valmistetaan tuoreesta inkivääristä, timjamista, oreganosta, ananaksesta, tomaattipyreestä sekä dijonsinapista.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pilko tofu, puhdista ja pilko kasvikset, kuori ja hienonna sipuli, poista chilistä siemenet ja pilko se.
- Kuullota sipuli öljyssä, lisää mausteet, kasvikset, tofu ja ananas ja pyörittele, että saavat väriä.
- Lisää mehu, pyree ja halutessasi sinappi, kypsennä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia ja tarjoa riisin (tai lohkoperunoiden) kanssa.
1390 kJ (330 kcal)/1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous