Reseptit

Tofua ja kasviksia jamaicalaisessa kastikkeessa

Inkivääristä, timjamista, oreganosta, ananaksesta, tomaattipyreestä ja dijonsinapista valmistettava jamaikalainen kastike antaa makua muuten neutraalin makuiselle tofulle ja kasviksille.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kiinteää tofua
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 punainen paprika
  • 200 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 1-2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1/2 tl timjamia
  • 1/2 tl oreganoa
  • 200 g ananaspaloja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 - 1 tl maustepippuria
  • 2-3 dl ananasmehua
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 2 dl täysjyväriisiä

Valmistusohje

Tofua ja kasviksia jamaicalaisessa kastikkeessa reseptin kastike valmistetaan tuoreesta inkivääristä, timjamista, oreganosta, ananaksesta, tomaattipyreestä sekä dijonsinapista.

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pilko tofu, puhdista ja pilko kasvikset, kuori ja hienonna sipuli, poista chilistä siemenet ja pilko se.
  3. Kuullota sipuli öljyssä, lisää mausteet, kasvikset, tofu ja ananas ja pyörittele, että saavat väriä.
  4. Lisää mehu, pyree ja halutessasi sinappi, kypsennä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia ja tarjoa riisin (tai lohkoperunoiden) kanssa.

1390 kJ (330 kcal)/1 annos

X