
Tomaatti-juustopiirakat
Nopeasti ja helposti valmistuvat tomaatti-juustopiirakat voi paistaa joko etukäteen tai vasta juuri ennen tarjoamista. Valmiiksi täytetyt piirakkaneliöt voivat odottaa paistamista jääkaapissa.
Ainekset
Tomaatti-juustopiirakat
- 4 lehtitaikinalevyä (pakaste)
- 2 rkl dijoninsinappia
- basilikan tai timjamin lehtiä
- 200 g juustoraastetta (voimakkaan makuista)
- 4-5 tomaattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl oreganoa
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Tomaatti-juustopiirakat tehdään helposti näin:
1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli jokainen levy pituussuunnassa niin ohueksi, että saat leikattua siitä 3 tasakokoista neliötä. Tee jokaiseen neliöön veitsenterällä viilto vajaan sentin päähän reunoista. Sipaise reunat rikkivatkatulla munalla.
2. Levitä jokaisen neliön pohjalle sinappia. Lisää timjamin tai basilikan lehdet ja paina päälle kunnon kerros juustoraastetta. Lisää juustoraasteen päälle tomaattiviipale ja ripottele mausteeksi oreganoa. Sipaise tomaatit oliiviöljyllä. Tähän asti voit tehdä piirakat jääkaappiin odottamaan paistamista.
3. Paista tomaatti-juustopiirakat 220-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Katso myös: Tomaatti-tuorejuustopiiras
Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaatti-ricottajuustopiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous