Tomaatti-sherrysilakat
Tomaattiset uunisilakat saavat säväyksen sherrystä. Tomaatti-sherrysilakat maistuvat herkulta myös kylminä.
Ainekset
Tomaatti-sherrysilakat:
- 500 g silakkafileitä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1/4 tl valkopippuria myllystä
- 8-12 hillosipulia
- 1 dl tomaattipyreetä
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 dl kuivaa sherryä (tai valkoviiniä)
- 1 dl persiljasilppua
- 1/4 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Mausta kalafileet lihapuolelta suolalla ja pippurilla. Kääri fileet rullalle ja pane rullat voideltuun uunivuokaan vieri viereen. Ripottele päälle hillosipulit.
2. Sekoita keskenään tomaattipyree, sokeri, etikka, öljy, sherry ja persiljasilppu. Mausta seos suolalla ja levitä silakkarullien päälle. Rouhaise pinnalle pippuria.
3. Kypsennä silakoita 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous