Reseptit

Tomaatti-sherrysilakat

Tomaattiset uunisilakat saavat säväyksen sherrystä. Tomaatti-sherrysilakat maistuvat herkulta myös kylminä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-sherrysilakat:

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1/4 tl valkopippuria myllystä
  • 8-12 hillosipulia
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl kuivaa sherryä (tai valkoviiniä)
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Mausta kalafileet lihapuolelta suolalla ja pippurilla. Kääri fileet rullalle ja pane rullat voideltuun uunivuokaan vieri viereen. Ripottele päälle hillosipulit.

2. Sekoita keskenään tomaattipyree, sokeri, etikka, öljy, sherry ja persiljasilppu. Mausta seos suolalla ja levitä silakkarullien päälle. Rouhaise pinnalle pippuria.

3. Kypsennä silakoita 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

X