Tomaatti-sienirisottoon voi käyttää kuivattuja tai pakastettuja sieniä, kun tuoreita ei ole saatavilla.
Reseptit

Tomaatti-sienirisotto

Voit käyttää risottoon kantarelleja, tatteja tai herkkusieniä.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 silputtu sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g sieniä (kantarelleja, tatteja, herkkusieniä)
  • 4 isoa tomaattia
  • 1/2–1 dl öljyä
  • 300 g risottoriisiä
  • 1 l kuumaa kasvislientä
  • hyppysellinen sahramia
  • suolaa, pippuria
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Silppua tomaatit. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele sienet ja kuumenna niitä hetki pannulla öljytilkassa.

2. Kuumenna öljy kattilassa, kiehauta ensin silputut sipulit ja valkosipuli. Lisää riisi ja kuumenna hetki sekoitellen. Kauho kattilaan kuumaa kasvislientä vähitellen ja anna riisin kypsyä hiljalleen juuri ja juuri kypsäksi.

3. Mausta risotto sahramilla, suolalla ja pippurilla. Lisää sienet kypsennyksen loppuvaiheessa. Ripottele valmiin ruoan päälle silputtua persiljaa. Halutessasi voit lisätä risottoannosten pinnalle ilmakuivattua kinkkua.

X