Reseptit

Tomaattikeitto

Tämä tomaattikeitto täytelöitetään vuohenjuustolla ja tarjotaan peston kera. Nam!

Teksti:
Annin ruokakirja (Otava)
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • 2 prk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
  • 1 kasvisfondikuppi tai puljonkia
  • suolaa

Halutessasi:

  • varsiselleriä
  • porkkanaa

Lisäksi:

  • 150 g tuorevuohenjuustoa tai
  • 2 dl ruokakermaa tai
  • kuivattuja chilejä huhmaressa murskattuna (niin paljon kuin kestät)

Valmistusohje

1. Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli miedolla lämmöllä, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.

2. Jos oikein haluat hienostella, lisää joukkoon pieneksi silputtua porkkanaa ja varsiselleriä. Lisää tomaatit ja anna kiehua rauhassa vähintään 30 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella koko keitto ja jos haluat, lisää juusto tai kerma. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna hautua vielä hetki.

3. Tarjoile pienen pestonokareen kera tai ihan sellaisenaan.

X