tomaattinen rapukeitto
Reseptit

Tomaattinen rapukeitto

Tomaattinen rapukeitto on samettinen ja täyteläinen keitto ja helppo ja nopea valmistaa ravunpyrstöistä. Mausta keitto halutessasi tilkalla sherryä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Keittopohja:

  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (n. 4 dl) valmista hummerikeittoa (bisque)
  • 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl hienonnettua tilliä

Lisäksi:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 300 g katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • maun mukaan suolaa

Valmistusohje

Tomaattinen rapukeitto tehdään näin:

1. Hienonna sipulit ja kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi.

2. Lisää tomaattipyree ja hauduta hetki.

3. Lisää sitten hummeriliemi (bisque) ja tomaattimurska sekä valkoviini ja tillinoksat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.

4. Poista tillinoksat ja soseuta keitto tasaiseksi.

5. Lisää kuohukerma ja sekoita. Lisää myös ravut sekä hienonnettu tilli.

6. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

7. Jos tomaattinen rapukeitto jää paksuksi, notkista sitä valkoviinillä tai vedellä.

Katso myös: Ranskalainen rapukeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapukeitto itse tehdystä liemestä

X